Acționați pentru însănătosire? Nu uitați de aceste cinci condiții!

Ne-am gândit la cinci condiții pe care trebuie să le îndepliniți pentru a vă asigura că ați luat cele mai bune decizii. Vă recomandăm să înțelegeți că pentru o îngrijire medicală bună trebuie să vă faceți temele, pregătiți-vă pentru a pune întrebări și amintiți-vă că îngrijirea medicală trebuie să se bazeze pe preferințele dumneavoastră , nu pe preferințele medicului.

  1. Alegeți cu atenție. Selectați medici care par dispuși și capabili să vă implice în procesul de luare a deciziilor medicale și sunt pregătiți să verifice liniile directoare. Medicii au propriile personalități și stiluri de practică; probabil că veți avea mai multă grijă dacă găsiți pe cineva care vă vede rolul de a vă sprijini în luarea deciziilor de sănătate, mai degrabă decât de a fi autorul decizional autoritar pentru dvs. Dacă puteți, căutați medicii care par să fie deschisi să discute opțiunile cu dvs. Un medic care devine defensiv când întrebi îndrumări sau alternative nu este probabil o alegere bună.
  2. Faceți-vă temele. Atunci când vine vorba de condițiile dumneavoastră de sănătate și opțiunile de tratament, trebuie să aveți toate informațiile. Nu există nici un substitut. Chiar dacă medicul dumneavoastră este progresist și este folosit pentru a împărtăși deciziile, veți participa mai bine la acest proces dacă ați făcut o mică pregătire în prealabil. Pacienții și familiile pregătite în general beneficiază de îngrijiri medicale mai bune. Pentru a afla mai multe despre condițiile dvs. de sănătate și despre opțiunile de evaluare și de gestionare, accesați site-urile reputate. De asemenea, puteți obține informații utile și sprijin prin accesarea comunităților online de persoane cu aceeași problemă de sănătate. Scopul, desigur, nu este pentru medicul dumneavoastră. Scopul este să ajungeți la cabinetul medicului cu întrebări și idei bune.
  3. Întrebați despre alternative. Când medicul face o recomandare medicală, asigurați-vă că vă întrebați ce alte alternative sunt disponibile. Poate doriți să întrebați în mod special despre opțiunile non-drog pentru tratarea unei probleme. Acestea există adesea și sunt chiar adesea recomandate ca tratament de primă linie. Dar medicii ocupați ar putea să nu gândească să îi sugereze decât dacă le întrebați. De asemenea, este important să întrebați medicul pentru a clarifica beneficiile și riscurile posibile ale opțiunilor de tratament.
  4. Luați în considerare un al doilea aviz . Mai ales dacă aveți în vedere un tratament de importanță, cum ar fi o intervenție chirurgicală majoră, poate fi bine să obțineți o a doua opinie. De altfel, este bine să cereți păreri suplimentare pentru orice boală sau afecțiune. O simpla raceală poate însemna abordări diferite ale medicului de cabinet cu cel al medicului de spital care s-a confruntat cu multe situații asemănătoare și a înțeles ce fel de virus este la bază și la ce răspunde el cel mai bine. Este de notorietate că simptomele sunt aceleași, însă virușii au suferit modificări și rezistă la tratamentele clasice.
  5. Istoricul acțiunilor dumneavoastra medicale. Cu alte cuvinte, orice pas, analiză, informație, etapă, etc trebuie să existe într-un dosar. Menținerea propriilor copii ale informațiilor medicale într-un dosar personal de sănătate poate facilita obtinerea de rezultate remarcabile. Cel mai indicat este ca aceste informatii pe baza de documente sa fie insotite de notite sau memorii scrise de dumneavoastra, imediat ce se întâmplă.

Să vă rezolvați problemele de sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *