Cum aleg americanii pshihologul?

Am ales exemplul Statelor Unite, deoarece considerăm că americanii sunt ceva mai organizați in privința structurilor, procedurilor și serviciilor de și pentru sănătate. Potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală din SUA, citat de APA (American Psychological Association), mai mult de 30 de milioane de americani au nevoie de ajutor în tratarea sentimentelor și a problemelor care par a fi dincolo de controlul lor – probleme cu o casătorie sau relație, o situație familială sau legată de pierderea locului de muncă, moartea unui iubit , depresie, stres sau abuz de substanțe. Pierderile și stresul vieții cotidiene pot fi uneori în mod semnificativ debilitante. De cele mai multe ori avem nevoie de ajutor din partea unui profesionist instruit, licențiat pentru a rezolva aceste probleme. Prin terapie, psihologii ajută milioane de americani de toate vârstele să trăiască vieți mai sănătoase, mai liniștite și mai productive.

APA îi îndeamnă pe americani să ia în calcul o terapie dacă:

Simțiți un sentiment coplesitor și prelungit de neputință și tristețe, iar problemele voastre nu par să se îmbunătățească în ciuda eforturilor și a ajutorului acordat de familie și de prieteni. Îți găsești dificilă desfășurarea activităților de zi cu zi: de exemplu, nu te poți concentra asupra misiunilor la locul de muncă și performanța ta la locul de muncă suferă în consecință. Vă îngrijorați excesiv, vă așteptați la cel mai rău lucru sau sunteți constant la margine. Acțiunile tale sunt dăunătoare pentru tine sau pentru ceilalți: de exemplu, consumi prea mult alcool, abuzezi de droguri sau devii prea argumentativ și agresiv.

Ce este un psiholog și ce este psihoterapia?

Psihologii care se specializează în psihoterapie și alte forme de tratament psihologic sunt profesioniști cu pregătire înaltă în domeniul comportamentului uman, al evaluării sănătății mintale, al diagnosticării și al tratamentului și al schimbării comportamentului. Psihologii lucrează cu pacienții pentru a-și schimba sentimentele și atitudinile și pentru a le ajuta să dezvolte modele de comportament mai sănătoase și mai eficiente.

Întrebări pentru validarea psihologului și încrederea ta:

Sunteți psiholog licențiat? Câți ani ați practicat psihologia? M-am simțit (anxios, tensionat, deprimat etc.) și am probleme (cu slujba mea, căsnicia, mâncarea, somnul etc.). Cu ce experiență și cu ce rezultate îi ajutați pe oamenii cu astfel de probleme? Care sunt domeniile dvs. de expertiză – de exemplu, lucrul cu copii și familii? Ce tipuri de tratamente folosiți și s-au dovedit eficace pentru a rezolva probleme asemanatoare cu ale mele? Care sunt prețurile pe care le practicați? (Taxele se bazează, de obicei, pe o sesiune de 45 de minute până la 50 de minute.) Aveți o politică de taxare pe scară largă? Ce tipuri de asigurare acceptați? Care este efortul (timp, numar de ședințe, bani) pe care trebuie să-l aloc pentru rezolvarea problemelor mele? Care sunt garanțiile pe care le oferiți în acest sens?

Mai multe detalii pe revista 7Aprilie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *