Emanuel Anti, medicul care a efectuat o operație în premieră la Bacău

Două ore, un doctor talentat și o echipă ambițioasă este, se pare, rețeta ideală pentru o reușită în ale medicinei. Emanuel Anti este doctorul de doar 33 de ani care a readus la viață secția buco-maxilo-facială de la Spitalul Județean de Urgență Bacău (SJU) printr-o operație rară.

Bianca Andone, în vârstă de 17 ani, este una dintre pacientele care s-a născut cu o anomalie a maxilarului. Această afecțiune îi producea dureri la masticație, o făcea să nu poată zâmbi pentru ca dinții îi erau rari și punea o barieră între ea și ceilalți adolescenți.

Din cauza complexității ridicate a operației, aceasta se efectuează de obicei în clinicile mari din București, Cluj sau Iași. Totuși, atât adolescenta, cât și părinții acesteia și-au dorit ca operația de reconstrucție a maxilarului să fie efectuată la SJU Bacău, aproape de casă. Dr. Emanuel Anti și echipa sa și-au asumat riscurile și i-au oferit adolescentei ceea ce visase de mult: o viață normală și un zâmbet cu care să nu-i fie rușine.

„Intervenţia în sine constă în secţionarea oaselor maxilare şi repoziţionarea lor după nişte calcule care redau nişte parametri ideali ai chipului omului şi ai funcţionalităţii. Tratamentul nu se termină însă cu intervenţia mea. Se întinde pe o durată de şase luni, chiar un an, poate să mai existe o a doua intervenţie şi este completat de către medicul ortodont. Eu aşez oasele maxilare iar medicul ortodont vine în urma mea şi aşază dinţii.”, a explicat dr. Emanuel Anti, medic specialist chirurgie BMF, din cadrul SJU Bacău.

Operația s-a dovedit a fi un succes, iar după nouă zile pacienta este mulțumită de cum evoluează tratamentul. La momentul actual, poartă un aparat dentar special care are rolul de a îi așeza corect dinții, conform Deșteptarea.

„În urmă cu trei luni am început să mă interesez ce pot să fac. Aveam faţa umflată, era foarte ovală, uneori când mâncam mă durea, îmi era greu să zâmbesc din cauza dinţilor şi am vrut să remediez această problemă. Acum mă simt foarte bine”.

Anomalia dento-maxială de care ea suferea este… continuarea articolului aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *